Guláš sa radí medzi najtradičnejšie a najobľúbenejšie jedlá slovenskej kuchyne. Jeho chuť je intenzívna, sýta a nezameniteľná, no k tomu, aby ste dosiahli tú pravú harmóniu chutí a vôní, je potrebné postupovať s precíznosťou a rozvahou. Správne zvolená kombinácia surovín, starostlivá príprava a dostatok času – to všetko robí guláš jedlom, ktoré si každý zapamätá. Zásady: Doprajte gulášu dostatok času na pomalé varenie. Nebojte sa do guláša vložiť kúsok seba – jedlo, ktoré pripravujete s láskou, bude vždy chutiť najlepšie. Doprajte si čas, vyberte si kvalitné ingrediencie a nechajte guláš, aby hovoril za vás. Vaša kuchárska vášeň môže premeniť tento tradičný pokrm na skutočné umelecké dielo. A to sa nám podarilo!
Dňa 17. mája 2025 (12:00 – 19:00 hod.) sa uskutočnila vydarená a už tradičná klubová akcia „GULÁŠ PÁRTY 2025“ ZV SR KLUB PEZINOK, v príjemnom prostredí Spoločenského domu obce Viničné, Cintorínska č. 13. Za prípravu a priebeh klubovej akcie bol zodpovedný plk. v.v. Ing. Ján BÍŽ, ktorému patrí poďakovanie za výborne pripravenú klubovú akciu. V úvode akcie si niektorí členovia prevzali ocenenia – viď fotografická dokumentácia. Výborný guláš pripravil starosta obce Jozef ČÍK. Patrí mu veľké poďakovanie od zúčastnených členov klubu.
Účastníci tradičnej klubovej akcie sa jednoznačne zhodli, že prebiehala v priateľskom duchu a na svoje si prišiel naozaj každý.
Pripravil: S. Šimon, foto: P. Kurčina